Kielikoulun blogi

Kielikoulun blogi

lördag 11 februari 2012

Paras matkani

Olen aina ollut utelias kuulemaan avaruudesta. Minun mielestä on tosi mielenkiintoista miten maailmankaikkeus voi muka kasvaa vaikka se on loppumaton ja miettiä, jos on elämää toisilla planeetoilla.

Yhtä asiaa olen pohtinut eniten: Mikä musta aukko oikeasti on? Miten iso se on? Minkä muotoinen se on ja miten se toimii? Miten planeetat ja muut romut voivat vaan kadota kun ne menevät sinne sisään?

Siis minun unelmamatkani olisi avaruusmatka. Haluaisin nähdä planeettoja ja tähtiä läheltä. Ja jos se olisi mahdollista ja vaaratonta, niin haluaisin mennä mustan aukon sisään, vain nähdäkseni mitä siellä on.

Tällainen matka on tietysti mahdoton, ainakin nykyaikaan, mutta luin yhdestä lehdestä että Finnair on suunnitellut avaruusaluksia ja että monen vuoden päästä pääsisi avaruusmatkalle!

Tämä matka olisi niin mahtava. Silloin kun matkustaa eri maihin niin on kuitenkin aina jotain tuttua: maa, vesi, puut. Mutta jos lähtisi avaruuteen kaikki olisi erilaista.

Ajattele miten siistiä olisi nähdä maapallo kokonaan, isona, pyöreänä pallona. Ja miten makeeta olisikaan kun tulee kesälomalta takaisin ja kysytään, missä kukin on ollut vastata: "Avaruudessa, katsomassa muutamaa tähteä vaan."

Astronautti Mansikka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar