Kielikoulun blogi

Kielikoulun blogi

onsdag 21 mars 2012

Ajatuksia elokuvasta Äideistä parhain

Äideistä parhain on suomalainen elokuva joka kertoo Eerosta, yhdestä pienestä suomalaisesta pojasta, joka tulee Ruotsiin sotalapsena. Hänen isänsä on kuollut sodassa ja hänen äitinsä lähettää Eeron Ruotsiin, jossa hän on turvassa. Hän tulee Ruotsiin, Skåneen, mutta hän ei osaa puhua ruotsia ja hän ei ymmärrä mitä hän siellä tekee. Hänen uudet “vanhemmat” Hjalmar ja Signe ottavat hänet vastaan. Hjalmar on kiltti ja opettaa Eerolle miten hoidetaan maalaistaloa. Signe on tosi ilkeä Eerolle ja hän ei ymmärrä miksi. Hän vain haluaa takaisin Suomeen, oman äitinsä luo.

Yhtenä päivänä Signe ja Hjalmar saavat kirjeen Eeron äidiltä. Hän on tavannut saksalaisen sotilaan ja haluaa lähteä hänen kanssaan Saksaan. Eeron äiti kysyy jos Signe ja Hjalmar haluaisivat adoptoida Eeron ja pitää hänestä huolta. Signen ja Eeron suhde on parempi nyt kuin ennen. Kun Signe ja Hjalmar saavat Eeron äidin kirjeen, he päättävät että he ottavat Eeron pojakseen. Signe ottaa mukaansa Eeron hautausmaalle ja kertoo hänelle miksi hän oli niin ilkeä Eeroa kohtaan kun Eero oli uusi heidän perheessään. Muutamaa vuotta ennen kuin Eero tuli Ruotsiin, Signellä ja Hjalmarilla oli pikku tytär, Elin. Mutta Elin hukkui mereen ja Signe on aina ajatellut että se oli hänen vikansa että Elin hukkui koska hän ei kieltänyt tytärtään menemästä rannalle. Kun Signe ja Hjalmar olivat päättäneet että he voisivat ottaa vastaan suomalaisen sotalapsen, he halusivat tytön. Mutta he saivat Eeron ja Signe oli pettynyt ja järkyttynyt.

Signe ja Hjalmar pitävät Eeroa kuin omaa lastaan; hän asuu nyt Elinin vanhassa huoneessa, hänellä on ruotsalaisia kavereita, hän puhuu ruotsia sujuvasti ja hänellä on uusia sukulaisia. Mutta silloin sota loppuu Suomessa. Eeron äiti on katuvainen eikä ymmärrä miten hän oli voinut valita miehen ennen omaa lastansa. Hänen sotilaspoikaystävänsä lähtee takaisin Saksaan mutta Eeron äiti ei lähde hänen mukaansa. Hän jää Helsinkiin ja lähettää kirjeen Signelle jossa hän sanoo haluavansa poikansa kotiin. Signe on epätoivoinen ja niin on myös Eero. Signe on hänen äitinsä nyt ja Eero on kuin Signen oma poika. Eero lähtee takaisin äitinsä luokse mutta Eerolle hänen suomalainen äitinsä ei ole enää hänen äitinsä, vaan se on Signe.

Vanhana miehenä Eero kertoo koko elämäntarinansa vanhalle äidillensä. Signe on kuollut ja Eero tuntee että hänen täytyy kertoa äidillensä kuinka hän lapsena luuli, että hänen äitinsä oli hänet hylännyt.
/Muumipeikko
Tree on Green Hills



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar