Kielikoulun blogi

Kielikoulun blogi

söndag 7 oktober 2012

Suomalainen Tukholma

Kielikoulu sai Valtion kulttuurineuvostosta Skapande skola-avustuksen ja niillä rahoilla teimme retken Tukholmaan 6-9-luokkalaisten kanssa 13. syyskuuta.

Oli upea ilma! Matkustimme junalla ja kun tulimme perille, kävimme ensin Suomen suurlähetystössä. Siellä ministeri Juha Markkanen toivotti meidät tervetulleiksi ja lehdistösihteeri Pia Lundström tarjosi meille mehua ja pikkuleipiä ja kertoi suurlähetystön työstä.




Kävimme myös osastolla, jonne jätetään passihakemukset. Siellä kokeilimme kameroita ja saimme kuulla, mitä Suomen kansalaisen pitää tehdä, jos haluaa passin. Finskaborgen on hieno rakennus!



Menimme bussilla takaisin keskustaan ja kävelimme Suomalaiseen kirkkoon, joka on ihan linnan vieressä. Anne kertoi sen historiasta.




Kun olimme menossa syömään, kuljimme Kungsträdgårdenin läpi. Siellä oopperan baletti esitti toimintaansa. Pysähdyimme kuuntelemaan balettitanssijoiden kertomuksia pitkäksi aikaa.




Lounaan jälkeen kiersimme oppaan kanssa vanhaa kaupunkia ja näimme ihan kaiken. Päivä kului nopeasti. Asemmalla ehdimme vielä ostaa jotain ennenkuin juna lähti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar