Kielikoulun blogi

Kielikoulun blogi

fredag 26 oktober 2012

Haastattelu 18.10.2012

Minun mummi on syntynyt 10.6 1935 ja ukki 1.9 1932. Molemmat elivät jo silloin kun oli sota. Heillä oli ruokaa, kun asuivat maalla. Kun oli sota, he kävivät kuitenkin koulua.

He leikkivät vähän samanlaisia leikkejä kuin on nytkin. Ei ollut leikkikaluja, niitä sai tehdä itse.

Mummin lempikirjat olivat Anna-sarja ja ukin oli Tarzan.

He olivat melkein aina kavereitten kanssa ja leikkivät yhdessä. Heillä on vielä muutamia kavereita elossa.

Ukki kävi kahdeksan vuotta kansakoulua. He kävelivät kouluun ja talvella he hiihtivät. Kouluun oli 6 km. Oli yhtä pitkiä koulupäiviä kuin nytkin. He eivät lukeneet englantia. Koulun jälkeen he menivät kotiin ja söivät välipalaa ja sitten ulos leikkimään tai tekivät kotitöitä.

Sota-aikana oli puukenkiä ja narukenkiä. Oli yksi vaatekaappi kaikille. Tytöillä oli useampi kuin yksi mekko ja pojilla oli pitkät suorat housut tai pussihousut.

Molemmat asuivat maalla. Kaikilla ei ollut omaa huonetta. heillä oli muutamaia kotieläimiä, oli possuja, lehmiä, lampaita ja kanoja.

Joulunvietto oli samanlaista kuin tänään paitsi että heillä oli kynttilät sidottu narun kanssa kuuseen. Mummi sai kakkuja, kun mummin äiti oli kova leipomaan. Silloin oli puuhella.

Heillä ei ollut jääkaappia, se tuli vasta myöhemmin. He säilyttivät ruokatavaroita kaivossa.
Kauppaan piti mennä Saloon, sinne oli 7 km. Apteekissa sai vaihtaa kermaa lääkkeisiin sodan aikana. Heillä oli radio, mutta television he saivat 1960 ja puhelin heillä oli liikkeessä Somerolla (1970-luvulla).

Nimimerkki Nokia (7 lk)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar