Kielikoulun blogi

Kielikoulun blogi

lördag 24 mars 2012

Äideistä parhain

Suomentunnilla näimme filmin Äideistä parhain ja se oli hirveän surullinen!

Minun mielestä siinä näytettiin sitä, mistä ruotsalaiset eivät halua puhua, koska se oli raskasta aikaa silloin. Ruotsalaiset eivät haluneet aina auttaa.

Filmi kertoi sotalapsista, jotka vietiin Suomesta Ruotsiin, ruotsalaisiin koteihin. Se ei ollut aina helppoa niille äideille.

Se filmi oli hirveän kiinnostava ja se muistutti siitä, että Ruotsi oli vähän sodassa mukana. Ruotsi auttoi näiden perheiden lapsia ja se oli hyvä.

Tämä pieni lapsi, joka oli filmissä, oli asumassa yhdessä talossa hänen äidin ja isin kanssa. Isi meni sotaan ja kuolikin siellä ja äiti vei poikansa Ruotsiin. Se ruotsalainen perhe olisi halunnut tytön ja se äiti oli vähän tyhmä tälle pojalle.

Poika halusi mennä takaisin Suomeen, mutta äiti tapasi yhden miehen ja pyysi ruotsalaisen perheen äidiltä, jos ne voisi pitää hänet vähän aikaa. Mies jätti kaikki ja meni takaisin Saksaan. Äiti halusi takaisin poikansa. Poika ei saanut koskaan valita mitään itse. Hänet vain lähetettiin Suomesta Ruotsiin ja sitten takaisin Ruotsista Suomeen.

Minä tykkäsin tästä filmistä!    /Minttu

184484

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar