Kielikoulun blogi

Kielikoulun blogi

onsdag 30 maj 2012

Käynti taidenäyttelyssä

Olimme yläasteen oppilaiden kanssa taidenäyttelyssä katsomassa suomalaista taidetta. Oppilaat esittivät hienoja mielipiteitä ja ajatuksia näkemistämme tauluista. Tässä muutamia niistä. Me olimme taidenäyttelyssä . Me katsottiin tauluja ja vastattiin kysymyksiin. Minun lempitaulu oli varmaan Kesäteatteri. Siinä taulussa oli appelsiinipuu ja kaksi tuolia. Puussa oli käsi. Minä tykkäsin siitä sentakia kun siinä oli hienoja värejä. Oli monta erilaista taulua. Se joka minun mielestä on eniten suomalainen on taulu Sydänyö. Siinä oli kuva joutsenesta joka ui kupissa. Kupin reunoissa oli puita. Minä tykkäsin että se oli suomalaisin sentakia että joutsen on Suomen kansallislintu. Lumilinna Me olimme taidenäyttelyssä ja siellä oli viisitoista suomalaista taulua. Minä pidin Kirsi Neuvosen taulusta Sydänyö eniten. Se oli aika hassu mutta kuitenkin hieno ja rauhallinen. Ja minä olen aina tykännyt vedestä siksi kun minä uin. Minä tykkäsin myös että se oli eniten suomalainen siksi kun Suomessa on paljon järviä. En oikein tykännyt Pentti Koivikon taulusta Vapaapäivä, siksi kun se tuntui aika kovalta ja tylsältä. Oli hauskaa mennä sinne taidenäyttelyyn. // E

Taidenäyttely

Olemme käyneet taidenäyttelyssä. Siellä oli paljon hienoa taidetta. Pidin eniten taulusta nimeltä Vapaapäivä siksi että se oli hieno ja helppo ymmärtää. Oli yksi taulu mistä en tykännyt. Sen nimi oli Kangasmetsä ja en tykännyt siitä siksi että se näytti hassulta ja en ihan ymmärtänyt sitä. Taulu joka minun mielestä oli eniten suomalainen oli taulu nimeltään Iltasaari siksi että se symbolisoi kaikkia järviä Suomessa. //A Minun suosikki taulu oli Katettu pöytä koska se oli tosi mukava ja hieno. Se oli minun mielestä hienosti maalattu. Mutta kaikki muut taulut oli myös hienoja. Kaikki taulut olivat hienoja mutta siis Katettu pöytä oli hienoin kaikista. Mutta se joka oli minun mielestä eniten suomalainen on Iltasaari koska Suomessa on niin paljon järviä ja tosi hienot maisemat. //P Samaa sukua on taulu josta minä pidän eniten siksi että se on nätti ja minä tykkään että perhoset on kauniita. Sitten siinä on nätti vihreä/sininen väri. Se taulu joka minusta näyttää eniten suomalaiselta on Kotimatka siksi että taulussa on paljon lunta ja poika istuu kelkassa. Minä en voinut tulla taidenäyttelyyn maanantaina siksi minä ja äiti menimme sinne pääsiäislomalla ja vastattiin näihin kysymyksiin. Eläintyttö

måndag 7 maj 2012

Paras matkani

Mun paras matka saattaa tulla tänä kesänä, kun mä lähden Espanjaan. Minä, G, A, iskä ja äiti lähdemme Malagaan ja asumme hirveän hienossa paikassa lähellä rantaa.

Se on mun ensimmäinen reissu sellaiseen kuumaan maahan. Olen ennen ollut Suomessa, Norjassa, Tanskassa ja sitten-sehän selvää- melkein joka paikassa Ruotsissa.

Sitten mä ostan hirveesti vaatteita Espanjassa ja mä haluan tulla hirveän ruskeaksi.

Mä olen tehnyt monta kivaa reissua. Tykkään hirveesti olla Norjassa, siellä on niin paljon söpöjä poikia ja hieno luonto.

Suomessa on taas kivaa, kun siellä on niin rento olla ja kivoja ihmisiä.

Voni


Avenue in Nerja (Malaga)